L’ACA confia en Transparenta i Constructora de Calaf per a la construcció de la depuradora de la Nou de Gaià

L’ACA confia en Transparenta i Constructora de Calaf per a la construcció de la depuradora de la Nou de Gaià

L’Agència Catalana de l’Aigua ha seleccionat la UTE formada per Transparenta i Constructora de Calaf per a executar les obres de construcció de la depuradora de la Nou de Gaià (Tarragonès) i garantir-ne el seu funcionament durant el primer any.

Els treballs començaran al gener i tenen un durada prevista d’11 mesos. En total l’ACA hi invertirà gairebé 2 milions d’euros que contemplen tant la construcció de la depuradora com els costos d’explotació d’aquesta per a un període d’un any.

La nova depuradora serà amb un reactor biològic concèntric al decantador amb aeració prolongada de 10 metres de diàmetre, que tindrà una capacitat de tractament de 204 m3/dia. La planta garantirà les necessitats de sanejament actuals i futures, i s’ha dissenyat tenint en compte l’increment de població que es produeix en els mesos d’estiu. L’aigua tractada s’aportarà al torrent de Serralta (conca del riu Gaià), millorant-ne la seva qualitat ambiental.

Els treballs també preveuen la construcció d’un decantador circular secundari de flux radial i vertical de 5,25 metres de diàmetre, amb l’objectiu de separar els fangs de l’aigua tractada i espessir els fangs a fi de poder-los recircular a la fase biològica o ser extrets com a fangs per al seu posterior ús.